VTL – Verenigings Toernooi Leiders

 

TV Riel heeft een aantal Verenigingstoenooileiders (VTL), die officiele KNLTB toernooien mogen organiseren.

KNLTB: “Een vereniging kan meerdere VTL’s hebben, bijvoorbeeld iemand voor de jeugdtoernooien, een ander voor 55+-toernooien en weer een ander voor de clubkampioenschappen of het oliebollentoernooi. Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het hebben van een geldig VTL-certificaat verplicht.”

Als u VTL wilt worden, moet je de cursus Verenigingstoernooileider volgen. In deze cursus leer je alles over het algemene wedstrijd- en toernooireglement en de speelsterktebepaling en geven we praktische tips voor de organisatie van een toernooi.

De cursus is ook interessant voor mensen die zich bezig houden met de speelsterktewaardering van de leden.

Aan de cursus Verenigingstoernooileider is een certificaat verbonden. Dit certificaat is vijf jaar geldig, daarna moet er een VTL-update gevolgd worden. De VTL-update kan volledig via e-learning worden gedaan en is gratis.

Wil je je VTL-certificaat updaten? Geef dit dan aan bij het secretariaat. Je wordt dan aangemeld voor de VTL-update en ontvangt een e-mail met gegevens waarmee je de e-learning in MijnKNLTB kunt activeren.

De VTL’s van TV Riel zijn:

Barry Goedhart  
Jeroen Hendrickx  
Gertie Holtackers  
Ingrid Peters  
Dunja Driesser