Instructie Verantwoord Alcohol schenken

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Om jullie te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan hebben wij deze website ontwikkeld in samenwerking met de sportbonden.
(NOC-NSF ism gezamelijke sportbonden)

TV Riel heeft een drankvergunning voor de kantine. Dankzij onze vrijwilligers en deze vergunning kunnen we na afloop van onze sportactiviteiten nog lekker napraten. Volgens deze vergunning moeten alle barmedewerkers in bezit zijn van een IVA-certificaat. Dat haal je na het invullen van de test “Verantwoord Alcohol schenken” op de site van NOC-NSF.

Iedereen die bardienst draait bij TV Riel moet dit certificaat halen. We vinden het al fijn dat je de club helpt met het draaien van de bardienst, maar we vragen je nog 1 extra handeling waardoor het ook officieel wordt. De test is niet moeilijk, maar helaas wel verplicht.

Via deze link kom je op de pagina van het NOC-NSF

https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport/#/

Op deze pagina kun je de toets doen waarvan je een certificaat ontvangt.

Na afloop van de vragen krijg je je certificaat te zien. Deze wordt ook naar je eigen email adres gestuurd en dien je te kunnen tonen achter de bar.

Ook bij TV Riel