Tennis Kids

Kids moeten plezier hebben in tennis. De tennisclub is de ideale plek waar kids de tennissport kunnen beoefenen. De club is een veilige en aangename plek waar kids nieuwe vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten.

Met behulp van Tenniskids is het mogelijk om van de club een goede plaats voor kids te maken. Natuurlijk spelen de trainer(s) en de verenigingsvrijwilligers een erg belangrijke rol hierbij. Daarom is er ook veel informatie voor de trainers en commissieleden beschikbaar binnen Tennniskids.

Tenniskids biedt een gevarieerd tennisaanbod dat aansluit bij de belevingswereldvan kids en de wijze waarop zij leren en ontwikkelen. Tenniskids zorgt voor uitdagingen succesbeleving.

De ontwikkeling van kinderen is een belangrijk uitgangspunt binnen Tenniskids. Als kinderen motorisch, psychisch en fysiek klaar zijn om dingen te leren worden de juiste impulsen gegeven. Binnen Tenniskids wordt gebruik gemaakt van een stappenplan. Dit stappenplan helpt om de juiste zaken op het juiste moment aan te bieden. Kids moeten continu worden uitgedaagd. Te moeilijk en te makkelijk zijn twee dingen die dodelijk zijn voor voor de uitdaging van kids. Het gevoel krijgen dat je beter wordt als je je best doet en dat je dingen leert zorgt voor succesbeleving. Het gebruik van kleinere banen en zachtere ballen zorgt ervoor dat kids succes kunnen hebben met tennis.

Tenniskids faciliteert en ondersteunt de tennisleraar en de tennisvereniging. Optimale resultaten worden behaald door nauwe samenwerking tussen diverse partijen in Nederland. Daarom stimuleert Tenniskids de samenwerking tussen vereniging, tennisleraar en de KNLTB..

Tenniskids betekent een verandering in de tenniscultuur voor kids onder 10 jaar in Nederland. Deze verandering wordt gedragen door enthousiaste tennisleraren en verenigingsvrijwilligers. Kern van de verandering is dat de kids het belangrijkste uitgangspunt zijn. Dit betekent erg veel voor de organisatie en inhoud van de tennislessen, de activiteiten voor kids en het gebruik van baanlengten en ballen.

Samen kunnen we de tennissituatie in Nederland veranderen. De samenwerking tussen KNLTB, de verenigingen en de tennisleraren is belangrijk. Op die manier kunnen de ervaringen worden gedeeld en kan bekeken worden welke dingen door de kids worden gewaardeerd.