Tennis training

BOB Tennis, Padel & Club Services: Even voorstellen

Per 1 april 2015 verzorgt Bob Tennis, Padel & Clubservices de trainingen bij TV Riel en het is me daarom een genoegen mezelf voor te stellen aan diegenen die ik tot op heden de hand nog niet heb mogen schudden: mijn naam is Bob Bergmans, 54 jaar oud en sinds 2008 woonachtig in Poppel, België.

Een klein stukje geschiedenis voor wat betreft mijn eigen tennisverleden.  Mijn meest invloedrijke leraren van destijds waren Henk van Hulst, Fred Hemmes, Guido Hornman en Henk Wolfs. Vanaf mijn 12e tm 18e jaar vele toernooien, Brabantse en Nederlandse kampioenschappen gespeeld en op mijn 18e op voorspraak van Paul Haarhuis vertrokken naar Armstrong State University in Savannah, Georgia (VS) om daar middels een scholarship mijn niveau nog verder op te krikken.

Tennis is van jongs af aan mijn passie geweest en zal dat ongetwijfeld altijd blijven. Regelmatig speel ik nog competities en toernooien (zowel enkel als dubbel niveau 3). Ik heb reeds met velen van jullie kennis mogen maken en ik sta te popelen om met veel enthousiasme aan de slag te kunnen met jullie. Mijn doelstellingen op de baan zijn immer een mix van techniek, tactiek en niet te vergeten spelplezier. Daarmee wil ik niet zeggen dat IEDEREEN volgens een identieke beweging de bal moet slaan, persoonlijke capaciteiten zijn daarin zwaarwegend. Bij de volwassenen (met name diegenen die al jaren spelen) wordt de technische onderbouwing van het spel natuurlijk ook niet vergeten maar ligt er ook nadruk op het trainen van reële spelsituaties, positioneel, shot keuzes, anticiperen, etc.  En hoe meer vorderingen en verbeterende resultaten des te groter het spelplezier en –beleving! Ik zou mezelf willen omschrijven als gemotiveerd, ambitieus, enthousiast en voorzien van een gezonde dosis humor. Op de baan wil ik het maximale eruit halen en vertrouw op een positieve toewijding van de leerlingen.

Rest mij jullie van harte uit te nodigen om je in te schrijven voor de trainingen die aan het begin en halverwege elk seizoen van start gaan. Ik heb er zin, jullie hopelijk net zo veel!

Met sportieve groet,

Tennisschool Bob

Bob Bergmans