Een jaar geleden konden ook wij niet bedenken hoe deze Corona periode zou uitmaken. Inmiddels weten we beter en hebben we zicht op een verbetering. Met horten en stoten komt de vaccinatie op gang en zal er steeds meer mogen.

Vanaf morgen mogen we weer tennissen met 4 personen, mits we 1,5 meter afstand houden. De KNLTB heeft hierover duidelijke informatie gestuurd, die hier te lezen zijn: https://corona.knltb.nl/media/4uxjxtpm/sport-specifieke-richtlijnen-tennis-en-padel-fase-11.pdf?ts=637508897136930000. Let wel, de gemeente is uiteindelijk degene die bepaalt of dit ook bij ons mag. Tot nu toe hebben we geen informatie ontvangen dat het niet mag.

Onze banen zijn weer klaargemaakt voor de zomer. Willeke heeft met zijn team de natte en koude winter doorgewerkt en de gravel weer opgeklopt. Voor degene die al getennist hebben: lekker hè. Op de Facebook pagina van de vereniging staan leuke filmpjes van de voorjaarsbeurt die Willeke met de mannen van Motorcycle Support heeft uitgevoerd. De moeite waard om even te bekijken. Vooral de sneeuw maakte het een mooi plaatje.

De komende periode is de kans op vorst nog aanwezig. Dat betekent dat er na de vorst kans op opdooi ontstaat, die de lijnen en de gravel van onderaf omhoog laten komen. Er moet dan eerst gewalst worden. Als een baan niet bespeelbaar is, hangt het net omlaag (slap). Ga je spelen, maak je de baan kapot. Niet doen dus. Hou de site en Facebook in de gaten voor info hierover.

 

De kalender is ook dit jaar nog dusdanig in de war geschopt dat we besloten hebben eerst maar eens af te wachten. Toernooien, hussels, competities enzo mogen nog niet worden georganiseerd en er is geen datum bekend per wanneer wel. Vrij tennis mag wel, dus daar focussen we nu op. Dit betekent echter wel dat we het openingstoernooi en de ALV van het voorjaar uitstellen, wellicht laten vervallen.

 

Er zijn voor de ALV nu geen beslissingen van levensbelang die we moeten nemen. Als dat wel is, roepen we de vergadering eerder bijeen. Zodra de cijfers van 2020 bekend zijn, zullen we deze aan de leden bekend maken.

 

Het is afwachten wat dit jaar mag. Tennissen met 4 vanaf morgen weer wel. We hopen jullie allemaal snel op de banen te zien. Wellicht kunnen we volgende maand alweer een glaasje drinken op ons terras. Wij wachten met spanning af.
 

 

Wellicht nog belangrijker nieuws


Tot slot willen we julliie het volgende nog onder de aandacht brengen:
TV Riel draait op vrijwilligers. De trouwe pool leden die dit doen, blijven dit niet altijd doen. We hebben daarom ALTIJD vrijwilligers erxtra nodig om alles binnen onze club draaiend te houden. Zijn die vrijwilligers er niet, dan vervallen de activiteiten die door hen georganiseerd werden. We verloren vorig jaar al het “senior-plus toernooi” een druk ééntoernooi, maar geen vrijwilligers meer die zich een ochtend wilden inzetten.
Jammer, maar dan niet.

Er is nu bijvoorbeeld geen volledige paviljoen/barcommissie. Die commissie zorgt voor het paviljoen, de planning van de bardiensten, de voorraad, het assortiment en ondersteunt toernooicommissies waar nodig. Zoals de commissie er nu voorstaat, kan de bar niet open. Er zijn te weinig mensen die hier in meehelpen. Vandaar nogmaals de dringende vraag: Welke leden willen zich inzetten voor de vereniging en het (weer) mogelijk maken om een drankje te drinken in ons paviljoen.

Hoe raar is het als we open mogen van de Corona, maar niet open kunnen doordat er geen leden zijn die zich vrijwillig willen inzetten.
 

De competitieleiders hebben aangegeven dat ze volgend jaar willen stoppen na 6 jaar. Ook hier zijn leden voor nodig die dit gaan overnemen. Dit jaar meedraaien, volgend jaar lekker overnemen. 1 vrijwilligster heeft zich aangemeld. We zoeken nog 1 persoon die zich hiervoor wil inzetten. We willen niet eens nadenken over het stoppen met competitie bij TV Riel…


Ook voor overige commissies is altijd plek voor “verse” leden die zich willen inzetten. Ook hier geen dagtaak, want vele tennishanden maken licht werk.
Het bestuur vertelt je graag meer over de commissies. Het is geen dagtaak!
 

Wij hebben er in ieder geval weer (gezonde) zin in !
Tot snel op het gravel.

Bestuur TV Riel.