Update KNLTB 2 april 2020

Beste leden,

De KNLTB is helder als het gaat over de sluiting van de tennisclubs in Nederland:

,,Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Scholen, horeca en sportclubs moeten t/m 28 april dicht blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan. Georganiseerde sportactiviteiten mogen niet meer plaatsvinden, ook niet in kleine groepen zoals op een tennisbaan of padelbaan.” 

Dat betekent ook dat TV Riel gesloten zal zijn t/m 28 april.
 


Competitie

In de laatste informatie die wij van de regiomanager van de KNLTB kregen, meldt de KNLTB:

,,De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie blijft voorlopig uitgesteld naar begin mei. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn.”

 

Financiële gevolgenHet moge duidelijk zijn dat de Coronacrisis ook TV Riel hard raakt als het om financiën gaat. Een ieder die de moeite neemt om naar de ALV’s te komen, weet dat de club jaarlijks eindigt met een klein overschot of klein tekort.
De winst van de vereniging (los van de sportieve winst) zit ‘m vooral in de inkomsten die de sponsors genereren en de baromzet bij de (interne)competitie en toernooien. De vast lasten worden gedekt door de contributie.Nu wordt er niet getennist. Dat betekent dus ook geen inkomsten. Maar de vaste kosten blijven doorlopen. Het bestuur is daarom aan het kijken of we gebruik kunnen maken van de noodwetten (TGOS) die de overheid heeft gemaakt. Als vereniging zouden we daar voor in aanmerking kunnen komen. Er wordt ook vanuit de KNLTB meegedacht.Contributie 2020


Het seizoen is ‘begonnen’. Dat wil ook zeggen dat de contributie wordt geïncasseerd. Normaalgesproken gebeurt dat in de week van 1 april. Het bestuur heeft afgewacht op de uitspraken van het IOC*NSF en de KNLTB over de verwachtingen van het verloop van de Coronacrisis.

Deze week zal het bestuur een besluit nemen over de contributie 2020. Zeker omdat het seizoen al voor de helft ‘voorbij’ is. Volgende week (na 6 april) zal het besluit worden verteld aan de leden. Omdat het bestuur ‘van de leden, voor de leden’ is, vraagt het bestuur de leden na te denken over oplossingen die ervoor zorgen dat TV Riel ook in de toekomst de fijne en gezellige club is, waar het al jaren om bekend staat.
 


Sponsors

In deze moeilijke tijden is het vooral voor ondernemers lastig om alles te kunnen betalen. Sponsoring van TV Riel doe je omdat je de club een warm hart toedraagt. Er lopen contracten af dit jaar. Er worden facturen verstuurd voor de contracten. Het bestuur vraagt de sponsors om onze club ook in deze lastige tijden een warm hart toe te dragen.


Mocht u als sponsor niet in staat zijn om aan uw verplichtingen te voldoen, dan hebben de leden daar begrip voor. In dat geval vragen we u contact op te nemen met het bestuur: Hartger Visser – 0631935334, of de sponsorcommisie: Leon Hesselberth – 0653670425. Bij TV Riel doen we het samen.

 

ALV

In deze periode mogen we niet samenkomen om een ledenvergadering te houden. De ALV die origineel gelpand stond voor volgende week is daarom verplaatst naar na de zomervakantie. Een datum lijkt ons nu niet in te plannen. Zodra we meer zicht hebben op de situatie, zal een datum worden geprikt.We willen graag in contact blijven met de leden en zullen dit via de site, nieuwsbrief en Facebook blijven doen. Heeft u tips over hoe wij deze periode door kunnen komen, laat het ons weten.

Tot slot


Het bestuur en alle commissies staan te trappelen om te beginnen. Ondanks alles heeft Willeke de banen er top bij liggen. We hebben foto’s gezien van bevriende verenigingen. Daar lagen de plassen nog uren op de banen na de heftige regens van vorige maand. Bij ons stroomde het water al lang en breed door de Leij. 
 
Zodra er meer nieuws is, hoort u het meteen. 

Tot die tijd: wees lief voor elkaar en blijf ‘in shape’. Bob puliceert met regelmaat filmpjes op onze facebook pagina met oefeningen om het balgevoel te houden.

Haal de bank weg, de schilderijen van de muur en teken een horizontale lijn op 91 cm hoogte, zodat u uw eigen tennismuur heeft.

Blijf wandelen, lachen, voor elkaar zorgen.Kop op !


Bestuur TV Riel.