UPDATE donderdag 26 maart 2020

De KNLTB heeft ons de volgende update gegeven:

“Het kabinet beslist komende dinsdag 31 maart hoe Nederland verdergaat met de bestrijding van het coronavirus. Het gaat om de maatregelen die tot 6 april gelden, dus onder meer over het thuiswerken en de sluiting van scholen, sportclubs, restaurants en musea. Wat betreft de trainingen en competities wordt uiterlijk 6 april besloten of die weer kunnen starten of dat de maatregel verlengd wordt.

De KNLTB kan nu dus nog niet precies zeggen wat de consequenties zijn voor tennis, trainingen en de start van de competities na 6 april. We houden hierover nauw contact met NOC*NSF en VWS.

We nemen nu geen overhaaste beslissing over het vervolg van de uitvoering van de competities. We willen alle scenario’s goed afwegen en de juiste keuzes maken voor de lange termijn. Hierbij zal de gezondheid van onze leden altijd voorop staan. Het voorlopige uitstel van de competities tot begin mei zoals vorige week aangekondigd blijft staan. Dinsdag 31 maart en uiterlijk 6 april weten we meer over de maatregelen en de betekenis voor sport.”

 

UPDATE maandag 16 maart 2020

De overheid adviseert alle sportverenigingen te sluiten tot en met 6 april

Wij geven daar als vereniging gehoor aan. Daarom gelden bij TV Riel t/m 6 april de volgende maatregelen:

 • Het clubhuis en het terrein zijn voor iedereen gesloten per heden t/m 6 april 2020

Dat wil zeggen:

 • Er zijn GEEN lessen
 • Er kan NIET vrij worden getennist
 • Er zijn GEEN toernooien
 • Er zijn GEEN interne activiteiten / competities
 • Het paviljoen is gesloten
 • Bardiensten vervallen en worden later ingehaald
  (een vervallen bardienst telt niet als gedraaide bardienst)

De netten hangen neer en we wijzen erop dat het in geen enkel geval toegestaan is de banen te betreden zonder toestemming van het bestuur. We zullen streng optreden tegen degene die dit wel doet. Denk aan straffe maatregelen als verwijdering van de club.

Als bestuur betreuren we het zeer dat deze maatregelen noodzakelijk zijn. We zijn echter van mening dat we het Coronaprobleem enkel met z’n allen kunnen oplossen.

 

Basis hygiëne maatregelen

Van de site van de KNLTB:
Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
  Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met het bestuur. (Hartger 0631935334)

De KNLTB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

NOC*NSF houdt omtrent het coronavirus een themadossier bij gericht op zowel nationale als internationale sport. Lees hier meer.

Zie voor meer informatie en artikelen:

https://www.rivm.nl/nieuws/uitbreiding-maatregelen-coronavirus
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/09/hygienemaatregelen-van-belang-om-verspreiding-coronavirus-tegen-te-gaan